Articles deatil banner Articles deatil banner

Naar buiten gaan met allergieën

Hoe maak je naar buiten gaan meer comfortabel?

In de lente en zomermaanden willen we allemaal naar buiten en genieten van de zon. En da's logisch! Maar voor wie last heeft van hooikoorts, ofwel allergische rhinitis, is buiten zijn niet altijd een pretje. Het is lastig om stuifmeel uit de weg te gaan in het hooikoortsseizoen, vooral omdat verschillende soorten stuifmeel zich op verschillende tijdstippen in het jaar manifesteren. Er zijn zelfs mensen met een allergie die vinden dat het riskeren van symptomen, van veel voorkomende (een loopneus) tot meer ernstige (kriebelhoest), het eigenlijk niet waard is om nog naar buiten voor te gaan. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips en oplossingen die blootstelling aan stuifmeel verminderen en je deze zomer kunnen helpen bij het onder controle houden van hooikoortssymptomen. je kunt er gewoon op uit!


1. Begin vroeg met je hooikoortsmedicatie. Vroeg beginnen met behandelingen kan helpen om ontstekingen in de neus te verminderen. Denk aan een neusspray met steroïden tegen hooikoorts, waardoor toekomstige symptomen minder ernstig zijn. Ook hooikoortsantihistaminica kunnen helpen bij het voorkomen van jeukende ogen en een loopneus, waardoor het buitenleven in de zomer een stuk beter te doen is!
2. Sta stil bij wat je draagt. Er zijn tal van accessoires die je kunt dragen om te voorkomen dat stuifmeel, huidschilfers en andere door lucht verspreide allergenen in je gezicht, ogen en haar komen. Denk aan hoeden en rondlopende zonnebrillen.
3. Blokkeer allergenen met een balsem. Als je hooikoorts hebt, zul je merken dat het gebruik van een balsem rond je neusgaten een barrière kan vormen tegen stuifmeel, huidschilfers en huismijt.
4. Kies de juiste tijd om naar buiten te gaan. Het stuifmeelgehalte is doorgaans hoger op warmere, drogere dagen. De vuistregel is dat het gehalte 's ochtends vroeg en 's avonds stijgt, hoe warm het ook is. Door de stuifmeelverwachting goed in de gaten te houden voordat je eropuit trekt, weet je welke tijden je moet vermijden en wanneer je extra voorbereid moet zijn.
5. Blijf regen, blijf! Regen kan een zegen zijn als je hooikoorts hebt. Het stuifmeelgehalte daalt meestal tijdens of direct na een regenbui! Dus als je de kriebels hebt om eropuit te gaan en het is een beet je nat, trek een regenjas aan. Alle inhoud en adviezen worden verstrekt namens Allergy UK, in samenwerking met Kleenex®

Welk Kleenex® product zoek je?

Products_Toilet paper roll

Tissues

Al jaren helpen wij bij het verzachten van een gevoelige neus of verkoudheid. Kleenex® biedt een vleugje comfort en bescherming, altijd en overal. Zoek een Kleenex®-tissue voor elk moment.

Vochtige tissues

Of je nu een vieze mond schoonmaakt of je handen afveegt, Kleenex® is er voor je. Met de tissues voor onderweg, kun je er zeker van zijn dat je de dag vol vertrouwen tegemoet gaat.

Products washlets image

Hygiëne

Bij Kleenex® is productinnovatie gebaseerd op de wensen van onze klanten. Daarom hebben we een reeks nieuwe producten ontwikkeld die voldoen aan uw hygiënebehoeften. Ontdek het NIEUWE Kleenex® Proactive Care-assortiment.