Top hooikoorts hacks

Zoek de balans tussen hooikoortssymptomen en hygiëne

Misschien denk je deze zomer: 'hooikoorts is besmettelijk?' Gelukkig kunnen hooikoortssymptomen zoals jeukende ogen, een loopneus en zelfs een kriebelhoest niet van persoon op persoon worden overgedragen. Het is dus niet besmettelijk. Als je echter last hebt van hooikoortssymptomen, kan het soms betekenen dat je ziektekiemen verspreidt zonder dat je het doorhebt. Tijdens het hooikoortsseizoen zorgen diverse symptomen ervoor dat je de neiging om je gezicht even aan te raken moeilijk kunt onderdrukken. Dingen zoals je neus snuiten, in je ogen wrijven of haar uit je gezicht borstelen, kunnen ziektekiemen op je handen overbrengen. En bedenk eens hoe vaak op een dag je iets aanraakt met je handen! Daarom is het cruciaal dat je zelf zo hygiënisch mogelijk bent, zeker als je deze zomer last van hebt van een seizoensallergie.


Om je wat nuttige informatie te geven om onnodige verspreiding van bacteriën te voorkomen, bij deze onze 5 toptips: 1. Raak je gezicht niet aan! In je ogen wrijven, een verstopte neus en je mond aanraken kan ziektekiemen overbrengen
2. Gebruik een desinfecterend middel om je handen te reinigen als je onderweg bent - en was ze zoveel mogelijk met zeep en warm water.
3. Hoest of nies in een wegwerpdoek je en zorg ervoor dat je het meteen weggooit!
4. Overweeg om hooikoortsproducten te kopen, zoals oogdruppels of tabletten tegen hooikoorts om de symptomen te helpen beheersen
5. Zorg dat je thuis een voorraad klaar hebt liggen van het middel dat je tegen hooikoorts gebruikt. Zo ondervang je pieken qua stuifmeel in de lucht of plotselinge hooikoortssymptomen Alle inhoud en adviezen worden verstrekt namens Allergy UK, in samenwerking met Kleenex®

Welk Kleenex® product zoek je?

Products_Toilet paper roll

Tissues

Al jaren helpen wij bij het verzachten van een gevoelige neus of verkoudheid. Kleenex® biedt een vleugje comfort en bescherming, altijd en overal. Zoek een Kleenex®-tissue voor elk moment.

Vochtige tissues

Of je nu een vieze mond schoonmaakt of je handen afveegt, Kleenex® is er voor je. Met de tissues voor onderweg, kun je er zeker van zijn dat je de dag vol vertrouwen tegemoet gaat.

Products washlets image

Hygiëne

Bij Kleenex® is productinnovatie gebaseerd op de wensen van onze klanten. Daarom hebben we een reeks nieuwe producten ontwikkeld die voldoen aan uw hygiënebehoeften. Ontdek het NIEUWE Kleenex® Proactive Care-assortiment.