Articles deatil banner Articles deatil banner

Allergie thuis

Bereid je huis voor op de zomer

Dit hooikoortsseizoen is vooral moeilijk voor mensen met allergieën, zelfs binnenshuis. De lockdown betekende dat veel van ons deze zomer binnen bleven. Heel wat hooikoortspatiënten hadden desondanks veel last, omdat stuifmeel makkelijk het huis binnen kan geraken via open ramen of op kleding en via huisdieren. 90% van de hooikoortspatiënten ondervond dat hun symptomen hun concentratieniveau beïnvloeden. Aangezien we met zo velen nu of in de nabije toekomst weer vanuit huis werken, is het van cruciaal belang dat mensen met een allergie een zo comfortabel mogelijke leefomgeving kunnen hebben.


Om huisgebonden allergiepatiënten toch te laten genieten van hun tijd thuis (zelfs als ze aan het werk zijn!), hebben we een aantal toptips samengesteld om hooikoortssymptomen binnenshuis te verlichten:
1. Als je de behoefte voelt om een raam te openen, kun je dit het beste overdag doen, wanneer het stuifmeelgehalte lager is.
2. Het is niemands favoriete karwei, maar het huis regelmatig schoonmaken is een van de beste manieren om allergenen te verminderen! Weg met huismijt: was je beddengoed wekelijks en gordijnen elke drie maanden op 60 graden Celsius. Stofzuigen kan ook echt helpen. Zorg er dus voor dat je met stof beklede meubels twee keer per week stofzuigt en gebruik een zeer efficiënte luchtfilterstofzuiger voor tapijten
3. Stof, stuifmeel en huidschilfers van huisdieren blijven gemakkelijk op je kleding plakken, dus verminder de blootstelling eraan door de deuren van je kledingkast te sluiten en je wasgoed binnenshuis te drogen
4. Het is ook van vitaal belang om stuifmeel van je huid en haar te verwijderen als je buiten bent geweest. Neem lekker snel een douche als je thuiskomt
5. Je huisdieren zijn er misschien niet blij mee. Maar als je ze uit de buurt van zachte meubels en de slaapkamer houdt, worden allergische reacties voorkomen. Dit aangezien huidschilfers van huisdieren door lucht verspreide allergenen met zich meedragen, waaronder stuifmeel en stuifmeel. Alle inhoud en adviezen worden verstrekt namens Allergy UK, in samenwerking met Kleenex®
Referenties: 1. Allergy UK, Allergy Awareness Week 2014

Welk Kleenex® product zoek je?

Products_Toilet paper roll

Tissues

Al jaren helpen wij bij het verzachten van een gevoelige neus of verkoudheid. Kleenex® biedt een vleugje comfort en bescherming, altijd en overal. Zoek een Kleenex®-tissue voor elk moment.

Vochtige tissues

Of je nu een vieze mond schoonmaakt of je handen afveegt, Kleenex® is er voor je. Met de tissues voor onderweg, kun je er zeker van zijn dat je de dag vol vertrouwen tegemoet gaat.

Products washlets image

Hygiëne

Bij Kleenex® is productinnovatie gebaseerd op de wensen van onze klanten. Daarom hebben we een reeks nieuwe producten ontwikkeld die voldoen aan uw hygiënebehoeften. Ontdek het NIEUWE Kleenex® Proactive Care-assortiment.