Duurzame producten en het milieu

Duurzame papieren zakdoekjes:

 • Kleenex® is gemaakt van natuurlijke vezels die biologisch afbreekbaar zijn.
 • Alle vezels gebruikt in Kleenex® tissues zijn afkomstig van leveranciers die zijn gecertificeerd, zodat u ervan verzekerd bent dat het afkomstig is van legale en duurzame bronnen.
 • Kleenex® was het eerste grote tissuemerk in Europa om FSC-certificering te krijgen.
 • Door het kopen van FSC-gecertificeerd Kleenex® tissues helpt u de bossen in de wereld te beschermen - FSC staat voor de Forestry Stewardship Council, het zorgt ervoor dat de bossen over de hele wereld op verantwoorde wijze worden beheerd, rekening houdend met het milieu, de natuur en de lokale mensen die wonen en werken in het gebied.
 • Ons bosbeleid werd ontwikkeld in samenwerking met Greenpeace en we werken nauw samen met het Wereld Natuur Fonds, via ons lidmaatschap van het WWF Forest & Trade Network. Hiermee willen we bewustwording creëren bij leveranciers, klanten en consumenten over verantwoord vezelaankoop.

Duurzame verpakkingen:

 • Onze dozen zijn volledig recyclebaar inclusief het bevestigde plastic.
 • De dozen zijn gemaakt van ten minste 95% gerecyclede vezels waarvan de meeste daadwerkelijk 100% gerecycled zijn.

In 2012 verwijderde we alle overtollige lucht in onze reguliere dozen waarmee de dooshoogte met 33% werd verminderd. Dit hielp de hoeveelheid verpakkingen die we gebruiken te reduceren met 29% en waren we in staat om 29% minder vrachtwagenkilometers te maken (jaarlijks is dat 136.000 kilometer, of 5,5 keer rond de planeet). Dit alles met behoud van hetzelfde aantal kwaliteitstissues per doos.

Duurzame ecologische voetafdruk:

 • We hebben milieudoelstellingen sinds 1994. Onze nieuwste strategie, 'Sustainability 2015', omvat lange termijn doelen om te verbeteren in al onze belangrijke milieu-impact gebieden:
  • Het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, energie en water in de productie van onze producten.
  • Verantwoordelijk afvoer van afvalwater.
  • Verbeteringen in afvalbeheer.

We maken heel wat vooruitgang in de richting van onze doelen, regelmatig bekijken we onze prestaties op deze gebieden en zoeken naar manieren om onze impact te verminderen.

Duurzame en ethische inkoop:

Wij zijn van mening dat de manier waarop wij onze zaken doen net zo belangrijk is als het doen van zaken - werken met integriteit en hoge ethische normen is de Kimberly-Clark manier van zaken doen.

 • We hebben een gedragscode die leidend is voor het omgaan met klanten, leveranciers, andere werknemers, concurrenten en het publiek met integriteit en op een ethische en passende wijze.
 • Onze specifieke beleidsmaatregelen, zoals de rechten van de mens in het werkgelegenheidsbeleid, af te stemmen op de internationale normen op dit gebied.

We hebben een Corporate Social Compliance Team dat onze 'Supplier Social Compliance Standard' implementeert bij de bedrijven waar we zaken mee doen.

Duurzaam leiderschap:

 • Voor 10 opeenvolgende jaren is Kimberly-Clark, die Kleenex maakt, opgenomen door de FTSE Group in zijn prestigieuze FTSE4Good Index Series. De index erkent bedrijven voor het werken in de richting van een duurzaam milieu, het ontwikkelen van positieve relaties met stakeholders en het handhaven en het ondersteunen van de universele mensenrechten.
 • Dit is slechts één van de reguliere erkenningen die we krijgen van gerespecteerde onafhankelijke instanties - bijvoorbeeld, onlangs werden we genoemd in Ethisphere's 2012 en 2013, World’s Most Ethical Companies Lists, door Corporate Responsibility Magazine erkend als een van de top 20 "Best Corporate Citizens" en gerangschikt in de lijst van de "World's 25 Best Multinational Workplaces" door het Great Place to Work Institute.

 

Cookie-instellingen